Referenser

En rekonstruktion ger företaget en andra chans. Här berättar några företagare hur de med vår hjälp klarade sitt företag ur krisen och blev starka och lönsamma igen.

"Våga ta steget och kontakta Ackordscentralen i tid"

Har du lönsamhetsproblem är du helt upptagen med att släcka bränder och arbeta med det som är viktigast för dagen. I Ackordscentralen fick vi en objektiv rådgivare med ett helikopterperspektiv som på ett strukturerat sätt visade oss var värdena i företaget fanns och vad som behövdes skalas bort. Hade jag tidigare vetat att en rekonstruktion fanns som ett alternativ för oss så hade större värden räddats och lösningen hade blivit ännu bättre för alla parter.

Nu är vi åter lönsamma men banker, myndigheter och leverantörer behöver få större förståelse för det positiva och långsiktiga resultat som en genomgripande företagsrekonstruktion skapar.

Roland Johansson, vd
Liros Electronic, Malmö

"Ta hjälp av någon som kan"

Det rådet har jag följt i mitt företagarliv. När vi, som många andra, fick problem 2008 tog jag tidigt kontakt med Ackordscentralen i Umeå. Tack vare det kunde vi välja väg och jag fick en tydlig målbild och en förståelse för de olika stegen i rekonstruktionen.

2008 och 2009 var tuffa år men nu har det vänt. Verkstadsindustrin är en hård bransch men vi har till och med lyckats utöka verksamheten.

Jan Hörnberg, vd
Protab Industrier, Vindeln

"Värt besvär och kostnader"

En rekonstruktion kräver hårt arbete och kostar pengar. Tro inget annat, men alternativet konkurs är sämre. Vi fick hjälp med att räkna igenom vår affär och en lönegaranti som skapade arbetsro.

Speciellt bra och tryggt var att ha med Ackordscentralen i förhandlingarna med Skatteverket och med banken.

Anders Johansson, vd
Fyndkällarn, Karlshamn